Att besöka en bingohall är mycket underhållande och spännande eftersom allt bingospel sker här och nu. Dessutom kan du träffa likasinnade och får på så vis vara del av en gemenskap, vilket gör att du kanske rent av hittar nya vänner som du kan umgås med utanför bingohallen. För att spela bingo i en bingohall gör att spelet blir personligt på ett mycket unikt sätt.

Stämningen i en bingohall är koncentrerad men hjärtlig, speciellt under spel. I Sverige finns det åtskilliga bingohallar och du har säkert en som ligger lokalt för dig. Bingo spelas i alla åldrar, ung som gammal, men åldersgränsen ligger på 18 år för att spela om det gäller spel om pengar. Annars går det bara att spela för skoj skull för de som yngre.

Du spelar bingo så här i en bingohall

Var ute i god tid för att kunna köpa brickor och hitta en plats att sitta på, innan bingospelet startar. En bingobricka har 25 rutor uppdelat på fem gånger och då på fem rader. I varje ruta på brickan hittar du ett nummer som är slumpade och siffrorna är mellan 1 – 75. När ett spel startar, är det en bingoutropare som ropar upp ett nummer åt gången. Därefter markerar du det numret på din bingobricka.
Har du så får du fem inprickade nummer i rad och då ropar du bingo. Det går att få en bingorad vågrätt, lodrätt och diagonalt. Bingospelet är slut när någon har ropat bingo och har blivit godkänd av kontrollanten. Bingoraden kontrolleras alltid, för att se om spelaren har prickat in de rätta numren som har blivit uppropade.

Bingovarianter

Det finns tre olika bingovarianter som spelas i bingohallarna i landet.
Klassisk bingo – som innebär fem rutor och det gäller att få bingo i en rad i någon av riktningarna och spelet slutar.
Mönsterbingo – som innebär att det finns ett mönster på bingobricka. Istället för att få fem i rad, gäller det att få de nummer som ingår i mönstret och det börjar med att få in de fyra numren som finns i hörnen. Annars är mönsterbingo som vanlig klassisk bingo.
Variantbingo – som inte spelas i bingohallar, men är populärt på bingo online. Du har tre bingobrickor och ett nummer kan bara förekomma en gång. Målet för dig är att få fem nummer i rad, precis som vanligt klassisk bingo. Spelet slutar inte efter att en har fått bingo utan fortsätter tills någon har två rader med bingo, sedan tre och fyra rader, för att slutligen har bingo på fem rader. Ju tidigare du får bingo, ju bättre blir dina vinster.

Fördelar

Det finns ett antal fördelar med att spela bingo i en bingohall och en av dem är att du får en härlig och äkta känsla av att du befinner dig i hallen och har fast mark under fötterna. För de flesta bingospelare så är det retrokänslan, spänning och underhållning som gör att de besöker en hall med jämna mellanrum för att spela bingo. Dessutom får du som bingospelare känna av en unik stämning runt om i bingohallen, vilket gör att det blir extra speciellt att spela i en bingohall.